Huh mikä kiireviikko! Loppukiri ennen lomaa. Perjantaina se alkaa, iltavuoron jälkeen... KESÄloma!!!
Lähdetään heti loman alettua pikapuoliin ajamaan kohti Utsjokea ja sitä ennen pitää ehtiä vielä vaikka mitä. Perjantaina pitää olla tavarat pakattu, eväät hankittu ja lihat kuivattu sekä kotipuolessa rästityöt tehty. Tällä viikolla pitää ehtiä vielä upatoimistoon tekemään passihakemus ja palauttaa kirjaston kirjat. Ja kun nyt aloin tästä tehdä näemmä omaa muistilistaani niin reissuun pitää hankkia eväiden lisäksi sukkia, hyttysmyrkkyjä, emmalle joku retkikuppi, allergialääkkeitä ja kartat. Niin ja lupasin leipoa Ylökkin agilitykisoihin muutaman pellillisen piirakkaa joten se on perjantain aamun asia. Kiire tulee, mulla on nimittäin perjantaihin mennessä vielä kolme iltavuoroa. Onneksi huomenna on vapaa ja ehdin hoitaa monta asiaa pois päiväjärjestyksestä. Niin ja tänään onkin jännä päivä kun mennään Emman kanssa morjenstamaan pitkästä aikaa kettua. Saa nähdä muistaako tyttö viime kerrasta mitään kun oli Hukka-leirin aikaan niin väsynyt ja päivät toimintaa täynnä.

Onpa muuten tosi vaikeaa arvioida paljonko koiran kulutus lisääntyy tuollaisella vaelluksella. Oletan, että Emma saa juosta siellä aika paljon vapaanakin vaikkakin täytyy olla valppaana luonnon elukoiden sekä porojen kanssa. Jostain luin vähän muiden retkeilijöiden kokemuksia ja Emma saakin jo nyt viikolla isompia ruoka-annoksia jospa se ehtisi vähän varastoidakin energiaa. Se raukka oli jo valmiiksikin niin hoikassa kunnossa sairaalakoettelemuksen jäljiltä, mutta onneksi jo lähes entisellään. Kosto lahjoittaa Emmalle pentunappuloitaan millä nyt ruokaillaan sitten tämä "varastointiviikko" sekä varmaan vaellusviikko. Jauhelihaa on kuivattu kovasti ihmisten syötäväksi sekä koiralle, pelkkä nappulaeväs on kuitenkin aika raskasta kantaa. Huomenna pitää kysyä vielä eläinkaupasta kuivatettua mahaa, siinä on ainakin energiaa. Hieman vielä rasvaa ja maitohappobakteeria mukaan niin eiköhän pärjätä.

Luin muuten hyvän ja helpon oloisen bataattikeiton ohjeen jostain s-kaupan mainoksesta. Huomenna viimeistään kokeillaan sitä, olenhan muutenkin bataatin ystävä. Tämä mun kotiruoka kampanja alkoi vähän laiskasti joten nyt on skarppaamisen paikka. Tarvikkeet vaan kauppalistaan heti. Jos se on hyvää niin jaan sitten ohjeen muillekin (-;