Ensin tunnustus (tää ON noloa): En todellakaan tiedä kirjoitetaanko dieeeetti, kahdella ee:llä vai dietti. Yhdellä ainokaisella eellä.

Huolimatta tästä takaiskusta, mainostan nyt tätä kamalaa kitudie(e)ttiä jolla parin työkaverin kanssa ollaan. Ohje lupaa 4 päivässä -4kg. Tiedän, ettei lupaus ole fysiologisesti mahdollinen, mutta menin naisellisesti silti halpaan ja halusin kokeilla. Otan tämän ikäänkuin oman laihiksen vauhdittajana ja kokeilen silkasta kokeilunhalusta. En ole harrastanut minkäänlaisia valmiita laihiksia ikinä ennen.

Eilen oli kuurin ensimmäinen päivä. Aamiaisella kuppi kahvia, 1dl sokeroimatonta ja rasvatonta luonnonjugurttia ja puolikas kreippi. Kahvia ja teetä saa ohjeen mukaan juoda vapaasti mustana, siis ilman sokeria ja maitoa. Jos kahvinsa sekaan haluaa rasvatonta maitoa, se vähennetään aamun jugurttidesistä. En ole mikään suuri kreipin ystävä, mutta makeahko verikreippi meni helposti vielä kun olin innoissani aloittamassa. Yleensä syön tukevan aamiaisen, puuroa, muroja tai leipää ja jugurttia ja kahvia joten nyt aamiainen tuntui pieneltä. Nälkä ei kuitenkaan tullut moneen tuntiin, etenkin kun olen yrittänyt koko ajan ohjelmoida aivojani ajattelemaan muuta kuin ruokaa ja nälkää. Ja oikeasti kuitenkin mietin koko ajan seuraavia syömisiä. Ennen kuurin aloitusta ostin kaikki tarvittavat ainekset valmiiksi neljää päivää varten joten jääkaappi on nyt pullollaan kasviksia ja kanafileitä.

Lounaana ekana päivänä luki listassa grillattua fileepihviä tai vähärasvaista jauhelihapihviä kylläiseksi asti sekä reilusti vihreää salaattia ja tomaattia. Jälkkärinä yksi omena. Lienee turha kertoa, että iltapäivän ehdittyä jo pitkälle ruoka maistui eikä nälkä jäänyt.

Menin töihin vasta iltavuoroon ja säästin tarkoituksella päivällisen melko myöhään iltaan. Päivällisenä oli ruhtinaalisesti keitetty kananmuna, vihreitä papuja roppakaupalla ja puolikas greippi tai 2 luumua. Tässä kohtaa lipsuin sen verran, että vaihdoin pavut pakasteherneisiin (en voi sietää papuja) ja varmaan turha kertoa, että valitsin vaihtoehdoista luumut. Työkaverin kekseliäisyydellä päivällinenkin saatiin kuitenkin maistumaan. Herneisiin sekoitettiin muna ja mustapippurijauhetta sekaan, nam :-/. Iltapalaksi taitaa olla jokaiselle päivälle yksi ruisleipäviipale ja desi samaa luonnonjugurttia jota aamullakin syödään. Yöllä myöhäisen iltavuoron jälkeen ei tarvinnut käydä nälkäisenä nukkumaan.

Toisen päivän aamu alkoi myöskin puolikkaalla greipillä, kupillisella kahvia, 1 dl jugurttia ja ruislepäiviipaleella. Leipäviipaleelle on sallittua laittaa aina 1 tl Olin nukkunut myöhään edellisen illan vuoron takia ja lähdinkin heti aamiaisen jälkeen Emman kanssa pitkälle kävelylle. Toisaalta oli edellisen päivän jälkeen tosi kevyt olo, mutta toisaalta taas aika voimaton olo. Ei mitään ongelmia kuitenkaan. Ohjeen mukaan kävin vaa'alla ensimmäisenä päivänä ja käyn jokaisena aamuna tämän neljän päivän ajan. Tai oikeastaan viidentenä päivänä punnitaan vasta lopullinen "hävikki". Ensimmäisen aamun saldo oli -200g. Ouuuu jee.

Lounaana toisena päivänä oli 1prk tonnikalapaloja vedessä ja paljo kurkkua, kaalia ja paprikaa. Paprika-allergisena jouduin taas soveltamaan ja söin vaihtoehtoisesti tomaatin. "Jälkkärinä" oli lasillinen tomaattimehua, yagh. Mikrossa lämmitettynä ihan kohtuullinen keitto.

Tämän pidemmälle en ole dieetissäni vielä ehtinyt. Päivälliseksi syön tänään vielä broilerifileen ja sen kanssa reilusti kesäkurtpitsaa ja kukkakaalia, sekä jälkkäriksi marjoja. Iltapalana tutut viipale ruisleipää ja jugurttidesi. Itseasiassa tänään jugurtin saa vaihtaa myös viiliin tai rahkaan. Makeutusainetta on nyt luvallista laittaa sekaan. Tällä hetkellä (kun lounas on taas takana) on ihan sellainen olo, että ruokaa on tosi paljon tehokuuriksi laihduttamista varten. Toisaalta vihannekset ja vähähiilihydraattisuus saa varmaan aikaan ylimääräisen nesteen poistumista.

Ajattelin puida kuurin onnistumista blogissani, jotta voin sitten joskus jälkikäteen lukea täältä muistutuksen kaikesta kurjasta jos vaikka mieleeni juolahtaa kokeilla jotain vastaavaa uudelleen. Nyt ei kuitenkaan ainakaan vielä tunnu yhtään siltä, ettei tätä voisi muuloinkin kokeilla. Tietenkin vaan jos tästä on jotain hyötyä.

Ja jos joku muu kiinnostuu kokeilemaan, laitan koko dieetin ohjeineen sitten kokeilun päätyttyä. Millähän onnistuisin vielä elämään sen viidennen päivän niin ettei kaikki pois karistettu palaa välittömästi takaisin lanteille...