Noniin. Jotain hyötyä saikusta ja vapaistakin. Ikkunat on nyt pesty ja takapiha haravoitu. Kevät sitäkin piti jahkata ja sitten koko hommaan menikin yhteensä noin tunti ja vartti.

Pesin ikkunat uusavuttomien metodilla, eli Cif-spraylla ja mikrokuituliinalla ja puhdasta tuli. Kolme ikkunaa vartissa. Kertokaapa minulle joku miksi ihmeessä sitä aina lutrataan tuntikausia vesien ja ikkunalastojen kanssa kun noin helpolla tuloo puhdasta! Etenkin kun niistä ikkunalastoista jää vaan kamalia raitoja joita sitten pitää hinkata sanomalehdellä tai paremmilla liinoilla pois. Joku isomummo (tai äiti) tähänkin varmaan hyvän vastauksen osaisi antaa.

Ihanaa kun haravoinnin päätteeksi takapihalla ei ole yhtään koirankakkaa. Ja jos nyt tästä kakasta joku haluaa kuulla enempi niin oli muuten huomattavasti mukavampi haravoida pois tuota "siistiä" raakaruokakakkaa kuin sitä viime keväistä mönjäkakkaa kun koira söi vielä nappulaa. Nyt keväällä onkin sitten helpompi putsata tuota pihaa kuin talvella hankien aikaan.

Voi kun olisin viherpeukalo. Tuo meidän muutaman neliömetrin takapiha on mun ensimmäinen ikioma piha ja olisihan se mukavaa kun se kesällä kukkisi nättinä. Mutta sitävastoin mun kukat kuolee, kuivuu tai katkeilee ja jäljelle jää multa-astiat joista en saa aikaiseksi edes tyhjentää niitä multia pois. Toinen puoli pihasta on kesällä tosi paahteinen ja toinen puoli melko varjoinen. Onnistun valitsemaan niihin vääriä lajikkeita tai sitten en saa oikeitakaan kasvamaan enkä osaa suunnitella nättiä kokonaisuutta. Ruukkuistutukset tuohon sopisi kun maaperä on huonoa eikä istutuspinta-alaa ole paljon. Vielä kun koira myllää  niin kukkapenkki on melko mahdoton ajatus. Muutenkin neliön muotoinen piha on tylsä suunnitella mitään.. Köyhä mielikuvitus. Mutta mietin siihen kyllä vielä jotain.