Onko niin että hirvikärpäsetkään eivät pidä sateesta? Eilen oltiin tekemässä ihan lyhyet verijäljet ja sinä aikana päähän ehti tarttua noin 25 hirvikärpästä. Enkä todellakaan liioittele! T:n koko takin sisus oli niitä täynnä ja raukka joutui leikkelemään takin sisustakin että sai ne sieltä vuoren välistä pois. Tänään ku mentiin sateen jälkeen ajamaan näitä jälkiä, olen koko päivänä nähnyt ehkä yhden hirvikärpäsen. Ihmeellistä.

Juttelen nyt sitten hirvikärpäsistä kun ei itse jäljestämisestäkään ole paljon sanottavaa... Taskuraketin jälki kulki pitkin hirvien polkua ja jälkeä tehdessä jossain edellä kuului jonkun pienemmän eläimen rapinaa. Tänään sitä sitten kiinnostivat ilmeisesti ne hajut. Sorkan jäljiltä vielä selvittiin, mutta myöhemmin sen suunnan hajut alkoivat kiinnostaa. Se kyllä tiesi silti missä verijälki menee, mutta millä sen jäljen saisi voittamaan kiinnostavuudessaan muun riistan hajut ynnä muut haihatukset. Harjoitukset jatkuu. Ainoliinin jälki oli lyhyt, mutta se jäljesti sen määrätietoisesti ja tyylipuhtaasti. Se on kyllä näppärä jäljestäjänalku.

Mulla ihottumat vaan leviää. Torstaina on lääkäri ja ilmeisesti jotain lääkityksessä täytyy muuttaa koska saan niistä allergiaa. Vielä pari päivää sitten näppylöitä oli vain käsivarsissa, mutta nyt ne ovat levinneet myös reisiin, rintaan ja vatsaan ja kutisen :-(.

Sitten vielä keventäjille A:lta saatu hyvä vinkki: Kukkakaalimuusi! Olipa muuten hyvää vaikka pienellä varauksella sitä ensin keittelin. Elikkä valmistetaan ihan kuten perunamuusikin, mutta kukkakaalista. Keitetään kokonainen kukkakaali, lisätään joukkoon suolaa ja maitoa (itse laitoin 5% ruokakermaa) ja soseutetaan. Sopii lisäkkeeksi varmasti monenlaiseen, tällä oli täällä tänään nakit ja muusi ja lisäsin myös voisilmän ;-) Kevyemmänkin siitä olisi siis saanut rasvattomalla maidolla ja ilman voisilmää. Kukkakaalissa on perunaa vähemmän hiilihydraatteja ja valmistuskin oli tosi helppoa. Kukkakaali meni sauvasekoittimella soseeksi alta aikayksikön!