Hieroja vieraili äsken Taskuraketin syntymäpäivillä :-). Juhlimaan ei kuitenkaan ehditty sillä pitihän juhlakalu hoitaa kuntoon. Ensin säikähdin oikein toden teolla, sillä hieroja huomasi koiran aristavan lannerangan kohdalta, nimenomaan rankaa tutkittaessa. Tein päätöksen kuvauttaa sen selän, tai ainakin lannerangan, jossain vaiheessa oli sitten oireita tai ei. Olin muutenkin ajatellut sitä jo aiemmin kun harrastukset vetotouhuineen ovat aika liikunnallisia.

Kuitenkin ilahduttavaa oli se, että kun selkään oli annettu sähköhoitoa, lämpöä ja hierontaa, se ei enää aristanutkaan niin paljon. Lihas ei ollut sormiin tuntuen pahasti jumissa, mutta jonkin verran kuitenkin ja aristaa selvästi. Lopuksi hoidon jälkeen käytiin uudelleen ranka läpi, eikä Taskuraketti enää reagoinutkaan siihen! Mitä todennäköisimmin vika on siis kuitenkin ihan vaan lihaksessa eikä siinä rangassa. Tämä oli todella hyvä ja iloinen juttu. Selän kuvaus tehdään siis joskus vain varmuuden vuoksi kun alaselän jumiutumista nyt on kuitenkin esiintynyt.

Taskuraketti oli välillä hierontaa kohtaan hieman epäluuloinen, olihan sitä hoidon aluksi heti "satutettu" tutkimalla kipeitä paikkoja painelemalla. Kuitenkin se antoi hoitaa ihan hienosti ja heti kun käsittely loppui, sai hieroja asiaankuuluvat kiitospusut. Kaunaa ei meillä kanneta :-D. Selän lihasten jumiutumista ehkäistään nyt jatkossa hieromalla, jäähdyttelemällä lenkkien jälkeen vielä pidempään, liittämällä lämmittelyyn lihasten ravistelua ja kevyttä hierontaa, elektrolyyttipitoisella palautusjuomalla/ruualla sekä mahdollisesti alkuun myös b-vitamiinikuurilla.

Kiitos teille jotka laitoitte vinkkejä Taskuraketin vaivojen syistä. Kaikkea on hyvä miettiä jos koiran käytös yhtäkkiä muuttuu. Vasta muutaman päivän sisällä näen muuttaako selän käsittely mitään, eli onko syy vain ja ainoastaan siinä. Nyt vaikuttaisi siltä.