Lähinnä itselleni kirjoittelen muistiin päivän pikku treenejä.
Taskuraketin kanssa tottisteltiin tänään nopeatempoiset treenit joissa keskityttiin vaan pariin liikkeeseen ja huippukivaan palkkaamiseen. Seuraamisen oikean kohdan löytymiseen ja liikkeestä seisomiseen tehtiin erilaisia harjoituksia. Alkuun pari tosi lyhyttä onnistunutta paikallaanmakuuta namipalkalla.

Seuraamisen paikka alkaa löytyä kun vaan itse pysyn hyvin asennossa enkä kurki ja kumartele miten sattuu. Myös vasemmalle kääntyminen sujuu hienosti heti kun koira ei edistä. Liikkeestä seisominen on ollut ihan hyvällä mallilla jo pitkään, mutta hain sille varmuutta vaikeuttamalla suoritusta tekemällä seisomisia hölkkävauhdista tai itse takaperin juoksemalla koiran edellä. Vaikeutin ehkä aluksi vähän liikaa ja harjoitus meinasi mennä heti leikiksi, mutta pienellä helpotuksella alkoi sujua ja lopuksi meni jo hienosti hölkästäkin. Lopetettiin treenit onnistumisiin ja vinkulelulla leikkiin.

Kiukun kanssa harjoiteltiin hihnassa kävelyä ilman Taskurakettia ihan tuosta pihasta tietä pitkin eteenpäin vaan. Innostuksissaan se meinaa alkaa kiskoa hihnassa jo noin pienenä, mutta siihen kohtaan otin aina pikaisen luoksetulon. En tiedä onko mitään järkeä mutta ajattelin josko onnistuisin lyömään "kaksi kärpästä yhdellä iskulla". Antaisin koiran ymmärtää, että hihna kireällä ei pääse etenemään ja samalla vahvistan luoksetuloa kun kutsun sen heti kun hihna yhtään löystyy tai jos mahdollista, vähän ennen kuin se kiristyy. Voi kun sen luoksetulon saisikin jollain ihme tempulla ja kovalla harjoittelulla tai millä vaan pysymään tuollaisena. Ilmeisesti koirien keskinäisen pikku kisan -tai en tiedä minkä- seurauksena luoksetulo ja "tänne" sana on Kiukun mielestä parasta maailmassa ja se tulee aina niin kovaa kun pienistä jaloistaan pääsee! Onnistuisinpa motivoimaan sen niin hyvin että se sujuisi tulevaisuudessakin.

Vielä muutama raskas työvuoro ja sitten ollaan lopultakin marraskuussa niin pitkällä että alkaa ns. joululista, eli työvuorolista joka on joulun pyhien ja niistä johtuvien aikahyvitysvapaiden seurauksena vajaa. Eli jokunen extravapaa ja vähän enemmän aikaa levätä ja harrastaa! Jihuuuuu.