Tein tänään uuden aluevaltauksen. Trimmasin elämäni ihka ekaa kertaa kääpiösnautserin. Selkä, kyljet ja päälaki suit sait nyppien. Rinta, maha ja takamus häntineen koneella ajellen. Naamasta kaula ja posket ja vähän otsaa myös koneella ja kulmat sekä viikset saksilla muotoillen. Jalkakarvat myös pikkasen siistien, ohennussakset oivana apuna. Tassut pyöristettiin kuten parsonillakin ja korvien reunakarvat suoraan linjaan saksien.

Ilahduin kuitenkin lopputuloksesta kun kyseessä oli ihan eka kerta. Mikä oli terriereihin verrattuna eksoottista, oli se iso saksimisen määrä ja se miten huopuneeksi se pohjavilla voikaan mennä kun se pääsee takkuuntumaan. Ja takkuuntuuhan se kun sitä pehmoista karvaa kasvaa mahan alla kymmenen senttiä ja likaa ja märkää kerääntyy koko ajan lenkkeillessä. Snautserin naaman "rakentelu" oli myös mielenkiintoista. Olin aika varovainen kun tiedän että se on niillä SE iso juttu, oleellinen osa ulkonäköä.

Trimmauksen apuna käytin erään trimmaajan nettiohjeita, omaa trimmauskirjaani ja kyseisen koiran kasvattajaa puhelimitse kun tuli pari tenkkapoota kesken kaiken. Onneksi oli apu heti langan toisessa päässä ja saatiin kohtalainen lopputulos. Pakko laittaa muutama kuva siitä mikä ero on koiralle ennen ja sitten sen jälkeen kun karvaa on otettu reilu muovikassillinen pois :-)

Ekana kuvat ennen trimmausta:

1148262.jpg

1148301.jpg

Ja sitten kuvia jälkeen trimmauksen:

1148264.jpg

1148268.jpg

1148269.jpg

Kiukku piti huolen, ettei kunnon seisomakuvia enää trimmauksen jälkeen saatu, mutta josko noista jotain selvää saa. Toivotaan että kasvattajansa osaa niistä jotain sanoa. Kiukku toimi trimmauksesta masentuneelle hyvänä lohdukkeena :-P. Teki pennullekin hyvää tavata todella inana, kiltti ja rauhallinen "erirotuinen". Kiukku on tavannut kavereita melko parsonpainotteisesti, sattuneista syistä.