Nyt se loma alkaa sitten olla jo lopuillaan. Viimeinen päivä lomaa menossa ja huomenna vielä vapaapäivä. Ja mulla on vasta alkamassa flunssa. Kurkku on kuin pulloharjan nielleellä ja ilmeisesti kuumetta nosteli viimeyön kun piti kahden peiton alla nukkua ja silti aina välillä palella illalla juodusta finrexinistä huolimatta.

Eilen illalla palattiin Tallinnasta. Oli kyllä huippua. Ihan parasta. Kunnon naisten ostosreissu kaikkine mausteineen. Kiitos Taija!!! (Oli kiva reisi) Oltiin varattu matkat silleen että jäi melkein kaksi kokonaista päivää aikaa olla siellä perillä. Molempiin päiviin sisältyi paljon kaupoissa juoksemista, ostoksia, kahvilassa istumista, ruokaa ja väsyneet jalat. Ekana päivänä käytiin myös kauneushoitolassa ja minä pääsin kasvohoitoneitsyydestäni sekä manikyyrineitsyydestäni ;-) Kasvot tulikin ihan kivaan kuntoon ja tykkäsin hoidosta. Ainut mitä olisin voinut jättää väliin oli kulmien kestovärjäys (mulla on nyt jotakuinkin transvestiitin kulmakarvat) ja huomautukset mun syvistä silmärypyistä joihin kiireesti tarviis silmänympärysvoidetta!!! :-O
Manikyyri oli ihan hauska kokemus mutta mulle tasan hyödytön sikäli että Lapin reissun jäljiltä kynsiä ei juuri ollut eikä viilauksen jälkeen senkään vertaa. Eikä näistä mun lapioista kivan naisellisia tee paraskaan kosmetologi. Ja nyt mulla ON silmänympärysvoidetta!

Taijan valitsemat hoidot olikin sitten oma lukunsa. Jalkahoito oli hyvä tai ainakin kohtuulisen hyvä. Ja siitä toisesta hoidosta ei nyt sen enempää. Kaikista huimista hyödyistäkään emme varmaan vielä edes tiedä :-)

Oltiin todellakin se loman eka viikko patikoimassa pohjoisessa. Reissu oli mukava ja sieltä palattiin vielä Punkaharjun kautta kun käytiin iskän mökillä. Tästä reissusta emma kertoo omilla kuulumisia-sivuillaan www.kotiposti.net/laitijuk/Paivakirja.htm.

Kaikenkaikkiaan siis onnistunut loma jonka aikana ehdin paljon kaikenlaista. Ja opin myös jotain uutta. Nimittäin tekemään aroniahilloa. Siitä sitten varmaan kaikki tutut saavat tuta tässä syksyn aikana. Tuli hyvää eli äklömakeaa. Perustin myös kotiini elämäni toisen orkidean. Ne on kyllä ihania ku vaan osaisi hoitaa hyvin ja rakentaa niiden kasvualustan oikein. Ekan orkideanihan ensin melkein tapoin mutta sainkin sen sitten keväällä lopulta kukkimaan uudelleen. Tästä innostuneena kokeillaan nyt toista, edelleen sitä phalenopsista jonka hoidon perusasiast nyt alan oppia.

Loman lopun tavoitteena oli siivouksen ohella uudistaa kodin viherkasvit talveksi, istuttaa syyskoristekukat pihalle ja päivittää vaatekaapin tilanne (eli mulla se tarkoittaa UFF:lle taas paria kassillista kaikenlaista mitä en ole käyttänyt vuoteen). Noh, vaatekaappia tuli päivitettyä Tallinnan reissulla ihailtavan hyvin ja etupihan syyskasvitkin on melkein valmiina, mutta muuten noi siivoukset ja muu taisivat nyt sitten jäädä ja keskityn flunssan potemiseen ja paranteluun. Huomenna sitten ratkeaa jatkuuko kesäloma sairaslomalla.

Mutta loppuun täytyy kyllä todeta ettei tää flunssakaan tunnu niin pahalta kun oli niin virkistävä reissu Tallinnassa. Oli kivakivaakivaa. Jess.