Tapahtui lenkillä tänään. Kävellään Taskuraketin kanssa rauhassa(!!) lenkkipolkua, molemmat omissa ajatuksissaan, aurinko paistaa ja linnut laulaa. Katselen ympärilleni ja kohta Taskurakettia ja huomaan että minullahan onkin tosiaan lenkillä mukana KAKSI KOIRAA! Yksi kappale kk mäyräkoiranarttu oli tarttunut jostain mukaan ja huomasin käveleväni niiden molempien kanssa. Siinä se talsi meidän kanssa, Taskuraketin vieressä kaikessa rauhassa ja pomppi välillä innoissaan tasajalkaa.

No eikun käännytään takaisin ja lähdetään etsimään sille kotia. Kohta tulee nainen vastaan ja huutelee koiraansa nimeltä... Nainen vei koiransa kotiin ja lässytti koiralle mennessään "ei saa tälleen lähteä yksin lenkille, tässä voi kulkea mopoja ja pyöriä tosi kovaa." En todellakaan huomannut koko koiraa heti eikä ole hajuakaan kauanko se käveli meidän mukana. Onneksi Emma oli lähinnä vaan innoissaan tapahtuneesta.

Tapahtui myöhemmin samaisella lenkillä. Vastaan tulee joku perhoskoiran ja tiibetinspanielin sekoitus (ties vaikka olis rotukoira, mutta en tunnistanut k.o.rotua) taluttajana noin kolmevuotias poika. Yksin. Tai niin ensin luulin, kohta tulee perässä lastenrattaita työntäviä naisia kaksin kappalein lapsilaumansa kanssa. Vähän ennen kohtaamistamme nainen ottaa pojalta koiran flekseineen mutta ei tietenkään voi lyhentää täydessä n. 8metrin mitassaan olevaa hihnaa. Koira tulee hampaat edellä ärinällä kohti eikä hihna lyhene. Huomautin ensin asiasta tiuskaisemalla "ala laittaa se koiras kiinni". No tottakai, nainen siihen "se kyllä ON kiinni." Mulla kiehahti... Annoin naiselle ohjeita fleksin käyttöön ja kerroin ettei hänen koiransa tule enää yhtään kertaa mun koirani päälle, irti tai hihnassa. Kerroin myös erinäisiä tapoja jolla aion estää tämän. En saanut vastausta. Jälkeenpäin hävetti, mutta toisaalta turhaan. Mä olen ojentanut kotikulmien koiranulkoiluttajia kohteliaasti ja pitkään niin monta kertaa etten jaksa enää olla kohtelias kun joku meidänihanapikkupuudeli "vaan vähän näyttää hampaita". Taskuraketti ihmetteli mun hermostumista silmät ymmyrkäisinä rauhallisesti vieressä seisoen ja poistui paikalta mukanani hyvinkin kiltisti :-D.

HUOMENNA ALKAA LOMA! Töitä jäljellä tänään ja huomenna yhteensä reilu 10 tuntia! Ja reippaitakin ollaan Taskuraketin kanssa oltu. Eilen tehtiin kimppalenkki rantaan T:n ja Taskuraketin kaverin, "Annukan" kanssa josta juoksulenkkeiltiin kotiin. Tänäänkin hölkättiin ja uitiin :-).