Olenpas ollut taas järkevänä. Tein nimittäin ensimmäisen järkevän (toivottavasti ainakin) harkintaratkaisun varmaan koko elämässäni ja otin eläkevakuutuksen. Aika halvalla pitäisi saada lopulta ihan kiva hyöty. Vaikka tosin varmaan nyt kun sen vakuutuksen otin niin kaikki kurssit romahtaa ja valtio poistaa veroedut ym. Toivottavasti ei kuitenkaan. Ihan järkyttävää millä budjetilla sitä pitäisi reilu kuusikymppisenä elää kun nyt saa näin pientä palkkaa. Sitten kun lopulta olisi aikaa tehdä jotain, ei ole rahaa enempää kuin opiskelijana. Eikä sitä kuitenkaan ole edes kovin vanha. Nyt siis tulevaisuudenrikastan itseäni :o)

Samalla kaupunkikierroksella törsäsin taas rahaa kahteen kirjaan joista kumpaakaan en välttämättä tarvitsisi. Tosin toinen on Tommi Evilän tarina josta aion saada irti kaiken sen energian ja huikean asenteen mitä Tommilla on. Vaikka tyyppinä en Evilää tunnekaan enkä ole häntä edes tavannutkaan muuten kuin ohi mennen juttelematta mitään, ihailen Tommin asennetta. Ja kaiken päälle kun raha on tehty kiertämään, ostin kellon. Vanhat on hajalla. Lisäksi piti ostaa Koirat-lehti ihan vaan koska kannessa on Karita Tuomola PARSONIEN kanssa. Heikko luonne... ja ohut lompakko.

Mutta asiaan. En ole sitten virkaa saanut, en. Haastattelusta oli juuri se hyöty minkä arvelinkin, eli ehkä jotain tulevaisuuden varalle. Ja nykyisestä paikastakin irtosi taas vaan vuoden pesti jatkoja. Ei sillä, sieltä nyt välttämättä vakituista haluaisikaan mutta olisihan se jotain turvaa sekin vaikkei niin mieluinen paikka olekaan. Ja toisaalta kuvittelin kyllä olevani jo ns. vakinaistamisvuorossa aiemmin taloon tulleista. Ilmeisesti siis ulkopuolelta on ollut yksi tai useampi tosipätevä hakija tai sitten olen hoitanut työni tosi huonosti. Sekään ei ole mahdottomuus kun vaan keksisi miten noiden vakiasiakkaiden kanssa voi ton työn hyvin hoitaa. Mulla on liian lyhyt pinna, kaiketi.

Mutta jotain vapaiden piristystäkin turhien ostosten lisäksi. Oltiin nimittäin työpaikan pienellä akkaporukalla sellaisessa hiusmuotoilukeskuksen esittelyillassa. Oli antoisaa ja mukavaa vaikka tottakai omaa uutta putiikkiakin tuotteineen siellä mainostivat. Yhden työkaverin tukka leikattiin ihanan nuorekkaaksi ja rempseäksi ja toisen pää sai seah-hoidon. Kaikki ihmeteltiin miten hyvät molemmista tulikaan. Etenkin tämä työkaveri jonka tukka leikattiin. Hän on arviolta reilu 50-v nainen jolla on tosi rohkeat nuorekkaat silmälasit, hyvä väri tukassa ja rempseä tapa pukeutua nahkahousuihin ja kirkkaisiin paitoihin. Hänelle tehtiin juuri nappiin mennyt syksyn muotitukka enkä voinut sen jälkeen uskoa miten huonosti entinen malli sopikaan. Se oli ollut samanlainen varmaan 25 vuotta. Koko yleisilme muuttui ihan erilaiseksi, naisellisemmaksi ja nuoremman näköiseksi. Ja tyttö itsekin oli yhtä hymyä ostaessaan vielä uusia tuotteita sen hoitoon.
    Me muut sitten keskityttiin ihastelemaan ja juomaan punaviiniä ja syömään juustoja. Saatiin omalle tukalle sopivat pussukat shampoota ja hoitoainetta ja minä tilasin ajan värjäykseen. Varmaan maksan taas itseni kipeäksi mutta vakuutuin kyllä kyseisen paikan työntekijäpariskunnan ammattitaidosta. Jospa nyt löytyisi se kadoksissa oleva hyvä kampaaja. Päivi mulla on ikävä!! Sopivaa kampaajaa on tosi vaikea löytää kun on yhden löytänyt eikä enää voi käydä siellä samalla.

Niin ja jos taas jaksoit lukea tämän niin seuraa hyvä punaviinivinkki: Italialaisten punaviinien hyllystä Alkosta löytyy Lambrusco Grasparossa Di Castel Vetro. Maku on suht mieto punaviini mutta pullo sisältää myös vähän poreita. Ihanaa oli juustojen kanssa. Vähän juhlavaa ja pikkusen normaalia viiniä miedompaakin, 8% alkoholia. Tätä tullaan juomaan mun häissä jos kyseistä viiniä sitten vaan vielä valmistetaan ;-) Täytyy kait alkaa varastoida varmuuden vuoksi, hih.